články

Ako mi môže banka pomôcť v začiatkoch podnikania

Financovanie

22. 5. 2024

2 min

Ako mi môže banka pomôcť v začiatkoch podnikania

Ako podnikateľ sa bez účtu nezaobídete. Banka však toho ponúka oveľa viac. Od financovania až po kvalitný prehľad o vašom podnikaní. Do banky si tak nemusíte chodiť len po úver. S čím ďalším vám na začiatku podnikania môže pomôcť?

Ako získať spoľahlivý podnikateľský účet?

Podľa zákona ako živnostník nepotrebujete bankový účet (výnimkou sú platcovia DPH). Pre úspech vášho podnikania je však zásadný. Dobrý účet zvládne množstvo platieb, má praktické internetové bankovníctvo, poradí si so zahraničnými platbami a pri náhlych problémoch s cash flow vám ponúkne možnosť prečerpania. To všetko s minimálnymi poplatkami.

Čo by mal spĺňať podnikateľský účet?

  • Zvládnuť veľký objem transakcií s minimálnymi poplatkami
  • Mať prehľadné internetové bankovníctvo s mobilnou aplikáciou
  • Poskytnúť výhodné platby do zahraničia
  • Ponúknuť kvalitnú debetnú kartu

Všetky tieto výhody ponúka mKonto Biznis. Zriadenie účtu je jednoduché online. Potrebujete len doklad totožnosti a živnostenský list. K bežnému účtu si môžete zriadiť aj sporiaci účet v eMax Biznis. Peniaze budete mať k dispozícii okamžite. Žiadna výpovedná lehota, žiadne transakčné poplatky.

Kontokorentný úver rieši neočakávané prevádzkové výdavky

Existuje jednoduchší spôsob než požiadať o podnikateľský úver. Kontokorent k bežnému účtu vám umožní rýchlo pokryť výpadky v cash flow. Peniaze sú pre vás vždy pripravené. Žiadna dodatočná žiadosť, na čokoľvek. S mRezervou Biznis môžete prečerpat váš účet až do výšky 24 000 eur. Rezervu môžete začať využívať už po prvom roku podnikania. Na jej splatenie máte 12 mesiacov.

Prehľadná správa financií v bankovej aplikácii

Chcete mať svoje financie pod kontrolou? Internetové bankovníctvo mBank vám pomôže. Intuitívne kategorizuje jednotlivé výdavky a príjmy. Jednoducho si porovnáte, ako na tom ste. V bankovom systéme si tiež môžete nastaviť rozpočet a kedykoľvek vidieť jeho plnenie.

Rady a tipy

  • Nemiešajte svoje vlastné peniaze s peniazmi firmy. Financie majte na oddelených účtoch.
  • Vedenie účtu a využívanie kontokorentného úveru tiež pomáha budovať vašu úverovú históriu. To znamená, že banky vám budú v budúcnosti ochotnejšie poskytovať úvery za výhodnejších podmienok.

Pomohol vám tento článok?

Zdieľajte na svojich sociálnych sieťach.